“İZ” Basın Bülteni

Canan Tan okurlarının merakla beklediği soluk soluğa okunacak yepyeni bir roman
“İZ”

Mizah öyküleriyle başlayan, çocuk kitaplarıyla devam eden, romanlarla taçlanan yazın hayatı ile tanınan Canan Tan, yeni kitabı “İZ” ile 10 Mart’ta okurlarıyla buluşuyor.

Canan Tan, Piraye ile başlayan roman yolculuğunun son durağı “İZ”de, diğer romanlarından farklı olarak gerilim ve macerayı, yine duru üslubu ve akıcı dili ile okuyucularının beğenisine sunuyor. Son yılların çok okunan yazar ödüllerinin ve çok satan listelerinin değişmez ismi Tan, her kitabında okuyucusunun kalbini fethedecek, hayatın içinden konularıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Yakın çevremizde benzerlerini görebileceğimiz gerçeklikte bir baba-kız öyküsü… Babasına hayran Verda, hatta âşık. Biricik kahramanım diyor onun için. Ne var ki, yıllar önce annesiyle babasının boşanmasından sonra ayrı düşmüşler birbirlerine.

Çatışmışlar, çelişmişler ama sevgileri içten içe hep sürmüş. Kariyerinde zirveye ulaşmış ünlü avukat Vedat Karacan’ın intiharıyla başlıyor öykü. Bu beklenmedik ölümün ardında yatan gizi çözmek Verda’ya düşmektedir. Geriye dönüp baktığında yüzleştiği keşke’leriyle, pişmanlıklarıyla ve içini kavuran devasa bir özlemle sürecektir babasının izini…

Minicik çocuk ellerimi avucunun içine hapsettiğinde, yüreğim yüreğinde eriyordu babacığım. Parmaklarım büyüdü diye mi tutmuyorsun artık ellerimi? Keşke hep küçük kalsalardı… Ne oldu da ayrıldı ellerimiz baba? Hiçbir zaman soramadım bunu sana. Sormak istediğimde fırsat olmadı, fırsat olduğunda cesaretim…”

Soluk soluğa okuyacağınız, farklı bir Canan Tan romanı…

 

“İZ” Hakkında…

Verda, orta yaşlı, başarılı bir avukattır. Kocası Bülent ulusal bir gazetenin yazı işleri müdürü, tek çocukları Kaan üniversite öğrencisidir. Ailesi aslen Ankaralı olan Verda, üniversite yıllarında anne babasının boşanmasından sonra annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşmiştir. O da ailenin tek çocuğudur. Annesi, kızı evlendikten sonra onun tuttuğu bir bakıcıyla başka bir evde yaşamaktadır. Verda’nın Ankara’da yaşayan babası da ünlü bir avukattır. Ve her şey amcasından, babasının intihar ettiğine dair aldığı telefonla başlar.

Verda’nın bildiği kadarıyla mutlu bir yaşam süren babasının intiharının arkasındaki gizemi çözmeye kararlı olan Verda “İz” sürmeye başlar.

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *