Canan Tan’la Uzay Yolculuğu

Romanlarındaki sürükleyici diliyle “en çok okunan yazar” ödülleri alan Canan Tan yazmayı planladığı yeni romanı “Uzay Kampı Maceraları” için Gaziemir Ege Serbest Bölgesi içinde yer alan Uzay Kampı Türkiye’de kampa girdi. Uzay Kampı Türkiye’de dolu dolu üç gün yaşayan Tan uzayın her zaman ilgisini çeken bir konu olduğunu dile getirdi. “Burada daha önce kampa katılmış tanıdıklarımdan kamp süresince yaşadıklarını topladım. Ayağı yere basan bir kitap olsun diye derinlemesine bir araştırma yapıyorum. Lucy ve Stephen Havvking’in her yaşta insanın okuduğu kitaplar; Evrene Acılan Anahtar ve onun serisinden oluşan uzay kitaplarını okuyorum. Gene beyinlerin fen ve uzay alanında bilgilendiren dünyadaki önemli kamplardan biri olan Uzay Kampı Türkiye’nin İzmir’de bulunmasını değerlendiriyorum. Bilgi ve belge dağarcığımı tamamlamak için katıldığım üç günlük kampta çocuklara, gençlere aktarılan bilgileri inceliyorum. Simülatorleri inceledim.

Uzay yürüyüşündeki bağımsız hareketleri, çocuklara aktarılan, astronotların ay üzerindeki hareket hissinin yaşatılmasını, nasıl yüründüğünü, nasıl manevra yapıldığını izledim.
Demiroksitli. kırmızı mineralleri olan toprağı canlandırmışlar. Kızıl gezegenini gezmiş gibi oluyorsunuz. İnanın gezerken kendimi bir an Mars’ın yüzeyindeymis gibi hissettim. Bu araştırmalar sırasında, uzay mekiğinin atılmasından, dünya üzerine indirilmesinin çok daha zor olduğunu ve en az 1000 saat uçan özel pilotlar yetiştirildiğini öğrendim” dedi. Hazırlıklarını sürdürdüğü kitabın da her yaştan insanları ilgilendireceğine inandığını belirten Tan çocuklara, gençlere yönelik bir macera romanı olacak bu çalışmayla, uzay gemisinde geçecek bir romanın gelecegini söyledi.

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *