Canan Tan’a Ereğli’de Büyük İlgi!

Karadeniz Ereğli’de düzenlenen 20. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivaline katılan Canan Tan’a Ereğlilerin ilgisi yoğundu.

Festivalin kapanış konuğu olarak davet edilen Canan Tan, Cehennemağzı Mağarası’nda düzenlenen söyleşide teması sevgi ve barış olan bir festivalde olmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Yazın hayatının nasıl başladığını anlatan yazar, “Sanılanın aksine eczacıyken edebiyatçı olmadım, edebiyatçıyken eczacı oldum.  Lisedeyken bu alanda ödüllerim vardı benim,” dedi ve şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk mizah ödüllü kadın yazar benim; İster Mor İster Mavi adlı öykü kitabım Aziz Nesin Mizah Öykü Yarışması’nın birincisidir. Daha sonra da çocuk edebiyatı ile devam ettim. Belki de edebiyata yanlış yerden girdim… Ama farkında olmadan Piraye’nin ayak sesleri duyulmaya başlamıştı. Piraye’yi yazdıktan sonra diğerleri de çorap söküğü gibi geldi.  Ama benim içinPiraye hep başrolde olmuştur…” dedi.

Yaşamı boyunca hiçbir şeyden pişman olmadığını da vurgulayan Tan, “Eğer eczacı olmasaydım Yüreğim Seni Çok Sevdi kitabını yazamazdım, eğer 21 yaşında evlenip Diyarbakır’a gitmeseydim Piraye’yi yazamazdım,” dedi.

Canan Tan söyleşinin ardından, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *