“Deva Olan Yazar”

En çok okunan yazar Canan Tan’a bir ödül de Balçova Kaymakamlığı İl Halk Kütüphanesi’nden!

Balçova Kaymakamlığı İl Halk Kütüphanesi’nce “En Çok Okunan Yazar” seçilen Canan Tan’a ödülü Kaya Therman İzmir’de düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Törene Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik ile çok sayıda kütüphane üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Beyoğlu, Canan Tan’ın eczacı olduğunu hatırlatarak “Eczacılar ilaç dağıtarak sağlığa şifa oluyor, edebiyatçılar ise bunu kelimelerle yapıyor, insanların içindeki sızıya deva oluyorlar” dedi.

Beyoğlu konuşmasına şöyle devam etti “Kimyagerler, eczacılar, kimyasallarla insanları tedavi ederken siz kelimelerden üretilmiş edebi metinlerle okurlarınıza güzel dünyalar sundunuz. 2003’te yazdığınız Piraye hala güncelliğini koruyor. Sizi bir kez daha kutluyoruz.”

Plaketini Kaymakam Ahmet Beyoğlu’ndan alan Canan Tan ise Beyoğlu’nu konuşmasından dolayı tebrik ederek kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Tan ödüllerin önemli olduğunu ama kütüphaneciler tarafından verilen bu ödüllerin daha anlamlı olduğunu vurgulayarak bir kez daha teşekkür etti.

deva-olan-yazar

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *